Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

CCR: Terenul de la Romexpo merge gratuit la Camera de Comerț, pentru megaproiectul imobiliar

După 5 luni de amânări, Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, contestația depusă de USR şi UDMR privind legea adoptată de PSD și PNL pe 2 septembrie 2020, prin care terenul de 46 hectare de la Romexpo trece gratuit din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) – entitate privată -, pentru dezvoltarea unui grandios proiect imobiliar deja anunțat de aceasta.

În ședința din 3 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de 51 de deputați aparținând Grupului Parlamentar al Uniunii Salvați România, Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și neafiliați și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr. 335/2007 este constituțională în raport cu criticile formulate”, se arată în comunicatul CCR.

USR a acuzat că statul dă gratis acest teren pentru un „tun imobiliar” și nu fructifică această proprietate.

USR și UDMR au atacat la CCR legea privind „tunul imobiliar” de la Romexpo

„Nu este corect să legiferăm politici publice prin intermediul cărora să poată fi date noi ‘tunuri imobiliare’. Unul dintre terenurile care va intra sub incidenţa noii legi este localizat chiar pe Bulevardul Expoziţiei. Dacă se doreşte valorificarea şi dezvoltarea, aici, a unor proiecte imobiliare, ar fi putut fi organizată o procedură transparentă de licitaţie. Susţinem dezvoltarea şi investiţiile, dar nu acordarea cu dedicaţie de terenuri în plină campanie electorală”, a declarat deputatul Cristina Prună.

Președintele Klaus Iohannis are posibilitatea să respingă de la promulgare această lege, însă este greu de crezut, atât timp cât parlamentarii PNL au votat-o cot la cot cu cei ai PSD și ai PMP.

14 turnuri de birouri 

Prin acest act normativ, Camera de Comerţ beneficiază, pentru o perioadă de 49 de ani, până în 2053, de un drept de folosinţă gratuită a terenurilor corespunzătoare Complexului expoziţional Romexpo.

Pe terenul respectiv urmează să se construiască cel mai mare proiect imobiliar din România, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu şi Camera de Comerţ.

Investiţia ar include un centru de conferinţe şi congrese, 14 turnuri de birouri, Muzeul de Istorie Monetară, cel mai mare oceanariu din ţară şi un hotel de cinci stele. 

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv