Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Cioloş: Dosarul „10 august” trenează la jumătatea termenului de prescripţie. Un eşec al justiţiei

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a acuzat marți, la 3 ani de la violențele jandarmilor din 10 august 2018, că dosarul „se află la jumătatea termenului de prescripţie” și „în continuare trenează”.

„Este un eşec al justiţiei, al capacităţii de a soluţiona cauze importante, cu impact social”, a precizat el.

„Am discutat şi legat de 10 august, e o aniversare astăzi, una tristă din mai multe puncte de vedere, nu doar legat de evenimentele care s-au petrecut, dar şi de faptul că în continuare aşteptăm adevărul legat de ceea ce s-a întâmplat acolo. Este, din punctul nostru de vedere, un eşec al justiţiei, al capacităţii de a soluţiona dosare importante, cu impact social. Ăsta e şi motivul pentru care dorim o reformare a justiţiei, să ne asigurăm că justiţia îşi face treaba, în primul rând, şi că are resursele să-şi facă treaba. Şi, din acest punct de vedere, Ministerul Justiţiei caută să asigure toate condiţiile pentru ca justiţia să fie independentă şi să aibă resursele să poată să-şi facă treaba”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS.

„Nu avem o direcţie clară în cercetarea acestui dosar şi nu aş vrea să ajungem în situaţia-limită în care ne apropiem de termenul de prescripţie şi în continuare nu avem clarificări pe acest dosar”, a mai spus Cioloş. 

După ce a fost clasat și redeschis cu scandal, dosarul zace acum la Instanța Supremă.

Stelian Ion: Dosarul „10 august”, la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluționare

Mai multe ONG-uri i-au cerut, marți, procurorului general al României, Gabriela Scutea, să desemneze o echipă de procurori militari care să se ocupe strict de anchetarea dosarului „10 august”.

3 ani de la violențele din „10 august”: Gabriela Scutea să delege procurori militari exclusiv pentru dosar!

Amintim că Gabriela Scutea, numită în funcție „la pachet”  cu șefa DIICOT, de președintele Klaus Iohannis, în 20 februarie 2020, în ciuda avizului negativ al CSM, a stat impasibilă timp de 3 ani de la violențele jandarmilor față de manifestanții pașnici din Piața Victoriei.

Dosar clasat, redeschis și tărăgănat de magistrații plătiți regește din buzunarele românilor

Dosarul a fost clasat, redeschis și iar tergiversat de magistrații plătiți regește din buzunarele românilor. Este o evidentă descurajare a oamenilor de a mai ieși în stradă a proteste. Dar și sfidare, după ce au fost mințiți în campania electorală că vor fi desființate pensiile speciale pe care inclusiv jandarmii le primesc în continuare…

În 16 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis definitiv redeschiderea dosarului „10 August”, grație unuia dintre protestatarii agresați. Este vorba despre Ioan Crăciuneanu, care a depus plângere și i-a fost acceptată.

CAB a dispus DEFINITIV redeschiderea dosarului „10 August”, grație unuia dintre protestatarii agresați

Decizia pronunţată de judecătorul Ghita Ciprian Alexandru a venit la o lună și jumătate de la sentința Tribunalului București, care hotărâse contrariul.

Tribunalul București a respins DEFINITIV redeschiderea dosarului „10 August”

Dosarul fusese clasat în iunie 2020, iar șefa de atunci a DIICOT, Giorgiana Hosu, a cerut de formă instanței redeschiderea anchetei:

Motivarea judecătoarei confirmă: Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a pus cruce dosarului „10 august”
155 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv