Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Iohannis a promulgat legea care anulează pensiile speciale ale parlamentarilor / POLITICĂ: Parlamentul dezbate în comisii proiectul Legii bugetului pe 2021 / Orban: „Votul final va fi dat marți, 2 martie” / 

Breaking News:

Complicea fostului adjunct de la Finanțe și Vămi Bihor, reținută de DNA

Procurorii DNA Oradea au reţinut-o, marţi, pe Adina Florentina Dumbravă, complicea fostului director adjunct de la Finanțe și Vămi Bihor la infracțiunile de luare de mită şi spălare de bani.
catuse

“În perioada 2012 – 2014, inculpata Dumbravă Adina Florentina l-a ajutat, cu intenție pe inculpatul Pătcaș Dorel, în calitate de director executiv adjunct în cadrul D.G.F.P. Bihor, să pretindă și să primească, de la doi administratori de firmă (martori denunțători în cauză), prin intermediari, suma totală de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro)”, precizează anchetatorii în ordonanța de reţinere.

În schimbul banilor, Pătcaș trebuia să intervină pe lângă inspectorii care controlau firmele oamenilor de afaceri, astfel încât să nu constate vreun aspect penal iar verificările să le fie favorabile mituitorilor.

“În cursul lunii ianuarie 2014, inculpatul Pătcaș Dorel, beneficiind de ajutorul aceleiași inculpate, a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 25.000 de lei (parte din suma totală de 29.000 de euro), prin întocmirea olografă a unui contract de împrumut fictiv, pretins a fi întocmit la 10 ianuarie 2013, semnat de unul dintre oamenii de afaceri și o altă persoană, cunoscând împrejurarea că suma respectivă provine din comiterea unei infracțiuni de corupție”, precizează procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv