Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, avocatul Roșu a fost eliberat de ÎCCJ

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, avocatul Robert Roșu a fost eliberat de ÎCCJ, marți, după ce acesta fusese încarcerat în decembrie 2020.

Astfel, protestul avocaților desfășurat la Curtea de Apel București a avut efect.

Însă ceilalți inculpați condamnați în dosarul „Ferma Băneasa”care au formulat recurs în casație – Remus Truică, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – nu au avut noroc: instanța le-a respins ca nefondate.  

UPDATE! Paul al României a fugit din țară. Condamnări definitive cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”
Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus eliberarea de îndată a avocatului Robert Roșu:
  • „(…) achită pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
  • Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.345/64/2016 şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiță, dacă nu este arestat în altă cauză.
  • Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Roşu Robert Mihăiță la plata sumei de 17829,73 euro, contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății efective, către partea civilă Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protec?ia Plantelor, cu titlu de despăgubiri civile.
  • Ridică măsurile asigurătorii instituite faţă de inculpatul Roşu Robert Mihăiță, prin ordonanţele procurorului din datele 08.12.2015, 12.02.2016, 11.03.2016 şi 25.03.2016, până la concurența sumei de 17829,73 euro. Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Roşu Robert Mihăiță la plata cheltuielilor judiciare către stat”.
45 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv