Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Costel Alexe (PNL), urmărit penal de DNA în al doilea dosar de abuz în serviciu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, lider autosuspendat al filialei PNL după un prim dosar de corupție deschis de DNA în aprilie 2021, a fost pus sub inculpare de procurorii anticorupţie într-o nouă cauză, dar pentru infracțiuni similare: abuz în serviciu.

Susținut de foștii președinți ai PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, dar și de actualul lider liberal Nicolae Ciucă, penalul Costel Alexe nu a fost exclus din PNL și continuă să fie stăpân peste județul Iași.

Alexe și-a numit consilierul, Vlad Baba, în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”, „în condiţiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere”, informează, marți, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, procurorii de la Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Costel Alexe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi faţă de Radu-Gabriel Apetrei, şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de Vlad Baba, consilier la cabinetul preşedintelui CJ Iaşi, detaşat ca manager interimar al Şcolii Populare de Arte “Titel Popovici”, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Faţă de Baba, arată DNA, s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării. 

Costel Alexe este anchetat penal de DNA într-un prim dosar, în care s-a aflat și sub control judiciar, pentru infracțiuni comise pe vremea când era ministru al Mediului în Guvernul Orban. El ar fi primit mită 22 de tone de tablă.

VIDEO. Costel Alexe (PNL) a fost plasat sub control judiciar, dar nu renunță la șefia CJ Iași
21 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv