Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat condamnarea de 7 ani aplicată fugarului Puiu Popoviciu

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat condamnarea de 7 ani aplicată, în anul 2017 în dosarul „Ferma Băneasa”, afaceristului Puiu Popoviciu, care a fugit în Anglia, de unde autoritățile engleze nu doresc să îl extrădeze.

sursa foto stirileprotv.ro

Instanţa i-a admis în principiu lui Popoviciu o cerere de revizuire, a suspendat executarea pedepsei şi a dispus rejudecarea dosarului.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

În 17 noiembrie 2017, ÎCCJ i-a respins afecaristului contestația în anulare.

ÎCCJ i-a respins lui Popoviciu contestația în anulare. Rămâne cu pedeapsa de 7 ani

Iniţial, Popoviciu a fost reţinut la Londra, însă a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline.

Ulterior, în 2021, Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii a respins definitiv cererea României de extrădare a omului de afaceri, judecătorii britanici motivând că Popoviciu nu a fost judecat de un tribunal imparţial în România şi a ”suferit o negare completă” a drepturilor sale la un proces corect, aşa cum sunt ele protejate prin articolul 6 al CEDO. 

Cu nenumărați condamnați de lux fugiți din țară, Guvernul Ciucă vrea „eficientizarea legislaţiei în materia extrădării”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv