Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Masca este obligatorie și în București în aer liber / zonele vizate: Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi peroane CFR Călători/ JUSTIȚIE: Victor Sandu, fost director general la „Apele Române”, reținut de DNA / El este acuzat că a luat mită 1 milion de euro / 

 

Breaking News:
 

Dan Motreanu (PNL) și George Scutaru, achitați definitiv de ÎCCJ

Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu, care a fost ales europarlamentar pe listele PNL în 26 mai, și fostul consilier prezidențial George Scutaru au fost achitați luni, definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care erau acuzați că ar fi primit mită pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. 
 
Dan Motreanu – Facebook
 
Ei fuseseră achitați și la instanța de fond, în urmă cu un an, dar Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a atacat cu apel decizia. Iată însă că procurorii au pierdut acum definitiv procesul.
 
Dan Motreanu și George Scutaru au fost acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.
 
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.
 
“Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, preciza atunci DNA în rechizitoriu.
 
Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, George Scutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer “au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.
 
18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv