Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Orban și Predoiu au tras de timp cu sesizarea Curții Constituționale până în pragul promulgării legii de către Iohannis, ca să fie acoperiți toți trei! Iar CCR este în vacanță judecătorească

Decizie șocantă: Guvernul PNL a atacat la CCR majorarea pedepselor pentru pedofili. Motivul: E discriminatorie!

Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea prin care au fost majorate pedepsele pentru pedofili, astfel încât să fie executate numai în închisoare și nu pot fi prescrise. Motivul sesizării, la comanda ministrului Justiției, Cătălin Predoiu: legea este discriminatorie față de alte infracțiuni!

Astfel, Guvernul PNL a blocat promulgarea legii, de către președintele Klaus Iohannis. Sesizarea va fi analizată de CCR pe 30 septembrie, după revenirea din vacanța judecătorească.

Legea a fost adoptată pe 30 iunie, astfel că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a tras de timp o lună și, chiar înainte de termenul de promulgare, a sesizat CCR.

Noua lege modifică Codul Penal şi majorează pedepsele pentru păedofili, astfel încât ele să fie executate doar în închisoare. Pe lângă creșterea pedepselor, a fost eliminată și prescripția pentru pedofilie.

Astfel, actul normativ prevede că violatorii sau abuzatorii sexual de copii nu vor scăpa niciodată de răspunderea penală.

În prezent, cei care comit infracţiunea de act sexual cu un minor pot fi pedepsiți cu o condamnare de doar 2 ani de închisoare, chiar dacă victima e foarte mică, uneori sub vârsta de 13 ani. De asemenea, instanţa poate decide suspendarea executării pedepsei, iar agresorul nu va face nicio măcar zi de puşcărie.

Dacă victima are între 13 și 15 ani, pragul minim scade la un an. Pedeapsa este de la 1 la 5 ani şi mulţi dintre pedofili primesc condamnări cu suspendare. Prin urmare, cei condamnați sunt trimişi să facă muncă în folosul comunităţii în şcoli sau în centre de plasament, exact în preajma posibilelor victime, copiii.

Executivul Orban invocă, în sesizarea făcută la CCR, o decizie a Curţii din 2003, prin care s-a statuat că diferenţa de tratament trebuie să aibă la bază justificări obiective, astfel încât să nu încalce articolul 16 din Constituţie, care se referă la egalitatea de drepturi.

175 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv