Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Deputatul PNL Cosmin Şandru și șeful STP Timișoara, urmăriți penal pentru mită la moțiunea anti-Cîțu

UPDATE: Deputatul Șandru s-a autosuspendat din PNL și „se pune la dispoziția organelor penale”, dar nu a demisionat din Parlament.

A avut succes la DNA pângerea penală împotriva celor din PNL care au încercat să convingă prin mită un parlamentar AUR să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Aceasta, în condițiile în care senatoarea PNL Alina Gorghiu susținea că nu este vocea lui Șandru pe înregistrări: „Măcar atâta lucru vă poate spune orice coleg de la PNL”.

Astfel, deputatul PNL Cosmin Şandru și șeful Societăţii de Transport Public (STP) Timişoara sunt urmăriți penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru dare de mită.

Ei i-au promis unui parlamentar AUR numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice, dacă absentează la votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cosmin Şandru, deputat în Parlamentul României, şi Nicolae-Florin Bitea – director general al Societăţii de Transport Public Timişoara pentru dare de mită”, precizează DNA, într-un comunicat.

Anchetatorii arată în ordonanţă că, la data de 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

„Pentru a beneficia de această ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, arată DNA.

DEMASCARE! George Simion: PNL a încercat să ne mituiască; am făcut plângere la DNA

 
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv