Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Un „fleac”: a cerut șpagă, în calidate de președinte al PNL Neamț

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, trimis în judecată: Mită pentru numirea unui șef la „Apele Române”

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată, marți, de procurorii DNA.

Anchetatorii îl acuză de săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), pentru care a cerut mită.

sursă foto: Facebook Mugur Cozmanciuc

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei doi inculpați: Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), pentru cumpărare de influenţă, precum şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). 

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv