Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 
Guvernul se umple de bani din sancțiunile pentru încălcarea ordonanțelor militare

Despescu: Peste 130.000 de amenzi, de 170 milioane de lei, de la instituirea stării de urgență

De la începutul epidemiei de coronavirus şi până sâmbătă – aproape trei săptămâni (16 martie – 4 aprilie) -, au fost aplicate peste 130.000 de amenzi, în valoare totală de peste 170 milioane de lei, a anunţat chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Bogdan Despescu

Iar aceasta, în perioada în care amenzile erau infime. În urmă cu o zi, a intrat în vigoare OUG 34/2020, care a mărit la sume uriașe sancțiunile din timpul stării de urgență.

CORONAVIRUS. Amenzile au „explodat” pentru cei care încalcă măsurile impuse în starea de urgență

„În ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15.000 de persoane. De asemenea, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul, precum şi a locaţiilor de carantină instituţionalizată. S-a acţionat pentru verificarea persoanelor care sunt autoizolate şi în carantină, vorbim aici de o medie de peste 90.000 de persoane verificate zilnic. De asemenea, verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă pentru noi în această perioadă. De la începutul epidemiei au fost întocmite 400 de dosare penale, dintre care cele mai multe pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, au fost aplicate peste 130.00 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei”, a precizat Despescu, în declaraţia de presă de la sediul MAI.

El a mai anunţat că s-au stabilit culoare speciale de intrare şi ieşire din ţară pentru transportatori. „Sunt culoare separate de cele care reprezintă fluxul obişnuit de autoturisme. Concret, după ce domnul ministru Vela a avut o discuţie cu omologul său maghiar, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 intră şi ies TIR-uri şi camioane cu marfă. Punctul Nădlac 2 are operaţionalizate 14 benzi de lucru, venind astfel în sprijinul operatorilor economici”, a evidenţiat oficialul MAI.

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI acţionează zilnic în diferite misiuni, aceştia fiind sprijiniţi de peste 1.000 de militari, precum şi de peste 4.000 de poliţişti locali, a adăgat oficialul MAI.

186 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv