Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

DNA, dosar penal pe seama împrumutului contractat de România în 2009. Băsescu, Boc, Isărescu şi Lucian Croitoru, printre cei vizaţi

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar penal pe seama împrumutului de 20 de miliarde de euro contractat de România în 2009, când ţara noastră s-a împrumutat la FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

basescu 06

S-a decis deschiderea acestui dosar penal, după ce s-au primit aproape 300 de sesizări în legătură cu faptul că România nu ar fi avut nevoie de acel împrumut şi, astfel, ţara noastră ar fi fost prejudiciată cu peste două miliarde de euro, dobânda pentru acel împrumut.

Conform bursa.ro, cei vizaţi de dosar ar fi Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, Emil Boc, fostul premier al României, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi Lucian Croitoru, unul dintre consilierii lui Isărescu şi personaj pe care Traian Băsescu dorea să-l impună premier în 2009.

Sursa amintită precizează că pe numele celor patru nu s-a început urmărirea penală, ancheta fiind abia la debut. Însă se analizează posibilitatea ca cei patru să fie acuzaţi de abuz în serviciu, conflict de interese şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Traian Băsescu a oferit deja o reacţie pe această temă, precizând că “este o temă de un ridicol fără limite. Nu cred că DNA va coborî atât de jos, încât să acuze oameni. Era criză economică, România nu avea bani, a trebuit să împrumute. Să încetăm să batem câmpii. Intrăm într-o zonă în care sunt chemaţi să discute mulţi neaveniţi. România va fi prima ţară din lume care deschide un dosar penal pentru un împrumut de la FMI şi UE. Probabil că suspiciunea este, ca să intru în jocul fără nicio logică, suspiciunea e că ne-am cam înţeles cu Christine Lagarde (n.r. – directorul general al FMI) să punem noi de un furt. Vedeţi că nu a fost numai FMI, a fost şi UE, a fost un împrumut consolidat. Cred că am ajuns într-o zonă a fabulaţiilor şi cineva va trebui să răspundă cum s-a împărţit dobânda între Băsescu, Isărescu, Boc, Lagarde, Jeffrey Franks (n.r. – şeful misiunii FMI la Bucureşti) care venea aici cu pantoful rupt. Cât de ridicoli putem fi?”.

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv