Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Dosar penal în cazul infectării cu COVID-19 a zeci de medici de la Spitalul Județean Suceava

După ce zeci de medici de la Spitalul Județean au fost infectați cu coronavirus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a declanșat urmărirea penală in rem, pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „abuz în serviciu”, prevăzute de Codul penal, „în sensul că la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, informează un comunicat al instituţiei.

„Totodată, din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, în acest context, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sus-menţionate, cauză aflată în urmărire penală proprie, cu sprijinul structurilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, bazată pe o comunicare interinstituţională şi cu respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Spitalul Județean Suceava a fost închis, luni, după ce presa locală a relatat că 52 de angajați ai spitalului au fost infectați cu coronavirus. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni seară, că situația de la Spitalul Județean Suceava este ”în curs de evaluare”.

 

”Ministerul Sănătății informează  că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare. În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul  Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației. Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru,  secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației. În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat”, se arată în comunicatul GCS.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19, „iar pentru că întreg personalul medical de acolo este în izolare, vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe”.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv