Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Dosarul 10 august: Cucoş și Sindile (pensionari speciali) și Cazan (Jandarmeria București) vor ajunge la judecată, promite Florența

Ancheta cu violențele jandarmilor din dosarul „10 august” va fi finalizată „până în toamnă”, a declarat la o întîlnire cu jurnaliștii noul procuror general, Alex Florenţa. Astfel, după 5 ani în care șefii Jandarmeriei au primit salarii uriașe iar doi au trecut la pensii speciale, dosarul va ajunge, în sfârșit, la judecare în instanță.

Florența a precizat că cercetările în acest caz au cuprins reaudierea a circa 150 de persoane şi sunt puşi sub acuzare 22 de jandarmi care au acţionat împotriva protestatarilor.

Amintim că Parchetul Militar din cadrul PÎCCJ i-a pus sub acuzare pe şefii de acum 5 ani ai Jandarmeriei, Laurenţiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile – pentru „intervenţia ilegală şi abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari paşnici au fost bătuţi şi gazaţi”.

Ionuț Sindile

Ionuț Sindile s-a pensionat în septembrie 2020, la 42 de ani.

Sebastian Cucoș

Sebastian Cucoș s-a pensionat și el rapid în 2020, la 45 de ani, invocând însă motive medicale.

Locotenent-colonel Laurențiu-Valentin Cazan a fost numit
adjunct al directorului general (pentru Ordine Publică) al Jandarmeriei București.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de DIICOT, iar în iulie 2020 cazul a fost clasat de șefa DIICOT de atunci, Giorgiana Hosu, pe motiv că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat, şi nu toate „victimele colaterale” ale violenţelor din Piaţa Victoriei au fost şi „victime inocente”.

La presiunile protestatarilor, președintele Klaus Iohannis i-a cerut public șefei de atunci a DIICOT – pe care chiar el o numise în funcție cu câteva luni în urmă, în februarie 2020 – să se mai gândească.

Motivarea judecătoarei confirmă: Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a pus cruce dosarului „10 august”

Iar Giorgiana Hosu a decis redeschiderea anchetei, înainte ca soțul ei să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare iar ea să demisioneze forțat, în septembrie 2020, la doar 8 luni de la numirea în funcție.

CAB a dispus DEFINITIV redeschiderea dosarului „10 August”, grație unuia dintre protestatarii agresați

După un ping-pong între parchete, dosarul a fost preluat de Parchetul Militar, care i-a pus din nou sub urmărire penală pe foştii şefi ai Jandarmeriei. 

Dosarul „10 august”: Foştii şefi ai Jandarmeriei, repuşi sub urmărire penală
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv