Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Protecție maximă din partea justiției pentru fostul primar PSD al Sectorului 5, judecat de 5 ani fără nicio soluție la Tribunalul București, pentru o mită de 30,4 milioane de euro

După 7 ani de la plângerea ANI, CAB a respins confiscarea a 180.000 de euro de la Vanghelie

Curtea de Apel București (CAB) a respins, joi, cererea Agenției Naționale de Integritate (ANI), depusă în urmă cu 7 ani, pentru confiscarea a 180.000 de euro de la fostul primar PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie, judecat pentru fapte de corupție.

„Admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind confiscarea diferenţei constatate între averea dobândită şi veniturile realizate de către pârâtul Vanghelie Marian Daniel, în cuantum de 787.246 lei, şi respinge acest capăt de cerere ca inadmisibil. Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal”, se arată în decizia Curţii de Apel.

Astfel, constatăm o protecție maximă din partea justiției pentru fostul primar PSD al Sectorului 5, judecat de 5 ani fără nicio soluție la Tribunalul București, pentru mită în formă continuată (9 infracțiuni), în valoare de 30,4 milioane de euro, 9 infracțiuni de abuz în serviciu şi 7 de spălare de bani.

Dosarul a fost trimis în instanță de procurorii DNA pe 7 iulie 2015.

Însă recordul de judecată este în procesul cu ANI. În aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Marian Vanghelie, la acea vreme primarul Sectorului 5.

ANI susţinea atunci că, în urma evaluărilor efectuate, s-a constatat o diferenţă de 787.246 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada 2008 – 2011, de către Marian Vanghelie.

Conform ANI, Vanghelie a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 787.246 lei. 

Între timp, Vanghelie a scăpat și de controlul judiciar, tot printr-o decizie a judecătorilor Curții de apel București:

CAB l-a scăpat definitiv pe Vanghelie de controlul judiciar în dosarul mitei de 30,4 milioane de euro
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv