Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Fiul lui Bădălău, pus sub control judiciar în dosarul tatălui; are interzis să părăsească ţara și să dețină arme

Gabriel Bădălău, fiul fostului senator PSD și vicepreședinte al Curții de Conturi, Niculae Bădălău – eliberat de doar câteva zile din arestul preventiv – a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA, marți, cu interdicţia de a părăsi ţara și de a deține arme.

Gabriel Bădălău este acuzat că i-a dat mită primarului din comuna Bucşani, Dan Păsat (fost deputat PNL, care l-a denunțat de după gratii pe Bădălău „al bătrân”), în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

„În contextul derulării unui contract încheiat de Primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect ‘Înfiinţare reţea de alimentare cu apă în satele (…), comuna (…), judeţul Giurgiu’, în lunile octombrie 2021 şi noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză(Bădălău jr.- n,r.), împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme. În scopul menţionat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin acelaşi intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranşă din suma promisă iniţial”, transmite miercuri DNA într-un comunicat de presă.

Gabriel Bădălău trebuie să respecte, în cele 60 de zile de control judiciar, următoarele obligaţii:

  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar;
  • să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
  • să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Niculae Bădălău este judecat la Tribunalul Giurgiu pentru dare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro primarului din comuna Bucşani Dan Păsat, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Potrivit DNA, în zilele de 9 august şi 19 noiembrie 2022, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, Niculae Bădălău i-a pretins primarului Dan Păsat să atribuie un anumit contract unei societăţi administrate de o rudă a sa. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă”, fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui „serviciu”, Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), asupra căreia a lăsat să se înţeleagă că are influenţă, să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de Primăria din Bucşani.

De asemenea, în perioada 2021 – 2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi Primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, Niculae Bădălău i-ar fi oferit primarului Dan Păsat mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

„În acelaşi context, la data de 19 noiembrie, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menţionat mai sus, dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, inculpatul Niculae Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare”, precizează procurorii anticorupţie.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv