Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Fost director și 5 funcționari care i-au fost subalterni lui Oprescu în Primăria Capitalei, judecați pentru corupție

Daniela Mincu, fost director general al Direcţiei Generale Achiziţii din cadrul Primăriei Capitalei, a fost trimisă în judecată, alături de alţi 5 funcţionari subalterni ai fostului primar Sorin Oprescu, pentru abuz în serviciu, pentru un contract din 2015 de evaluare a unor spații in vederea vinderii lor către medicii de familie.

Infracțiunile au fost comise cu doar câteva luni înainte ca Sorin Oprescu să fie prins în flagrant când lua 25.000 de euro, el fiind condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, anul acesta, dar a fugit în Grecia, de unde nu va fi extrădat.

Grecia a respins extrădarea lui Oprescu. Predoiu: „E greu de explicat”

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată alături de Daniela Mincu, cinci funcţionari care au făcut parte din comisia de evaluare/negociere. Este vorba despre:

– Octavian Clement Constantinescu, la data faptei consilier personal al primarului general al Capitalei şi preşedinte cu drept de vot al comisiei;

–  Teodora Stoian, la data faptei şef serviciu în cadrul Direcţiei Contracte;

– Carmen Cîmpeanu, la data faptei şef serviciu Evidenţă Achiziţii Externe;

– Rodica Olariu şi Cristina Slabu, la data faptei experţi în cadrul Direcţiei Contracte.

Totodată, au fost deferiți justiției doi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, pentru obţinere ilegală de fonduri.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada martie – august 2015, cei şase funcţionari din Primăria Capitalei şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în contextul încheierii, la un preţ supraevaluat, a unui acord-cadru pentru servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile aflate în domeniul public şi privat al municipiului Bucureşti în valoare de 685.000 euro. Acordul-cadru a fost încheiat între municipalitate şi societatea comercială a celor doi oameni de afaceri cercetaţi în cauză.

Cei şase funcţionari nu ar fi asigurat un tratament egal şi transparent operatorilor economici participanţi la cele două proceduri de atribuire a acordului-cadru – licitaţie deschisă şi, respectiv, negociere. În cazul negocierii, ei nu ar fi fost transmis spre publicare niciun anunţ de participare, se precizează în comunicatul DNA.

„Mai mult, societatea care a primit contractul nu ar fi îndeplinit nici măcar cerinţele minime de calificare pentru atribuirea acordului respectiv, în sensul că nu ar fi avut experienţă similară în domeniu cu privire la prestarea serviciilor de evaluare imobiliară (în ultimii trei ani, cu o valoarea cumulată mai mare de 1.000.0000 lei), nu ar fi depus documentele solicitate pentru a face dovada îndeplinirii cerinţelor referitoare la utilajele/echipamentele tehnice de care dispunea şi nu ar fi depus angajamentul ofertantului potrivit căruia, în cazul indisponibilităţii unor persoane dintre cele nominalizate, le va înlocui numai cu persoane cel puţin la fel de calificat”, explică DNA.

Urmare a acestor demersuri, ar fi fost cauzat Primăriei Municipiului Bucureşti un prejudiciu în valoare de 724.424 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, de către societatea celor doi oameni de afaceri.

Primăria Capitalei s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv