Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Fostul adjunct al șefului STS, gen (r) Florin Mihalache, prins cu mita și reținut de procurori

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a fost prins în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, care l-au și reținut în momentul în care primea mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, căruia inițial îi ceruse o mașină de lux.
 
Potrivit DNA – care nu îi divulgă numele -, cel reținut este acuzat de trafic de influență și spălare a banilor și va fi dus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
DNA precizează că, în perioada august 2021 – ianuarie 2022, aceasta i-ar fi cerut în mod repetat administratorului unei firme (martor în cauză) inițial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia – 75.000 de euro.
 
El ar fi cerut mita „pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora” „Intervenția” trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către firma martorului a unor datorii de aproximativ 1.500.000 euro, spun procurorii.
 
Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, în 6 ianuarie el ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

„În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, mai precizează DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că persoana reținută este Florin Mihalache, general în rezervă și fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu.
Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux – Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, când ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele „mită” sau “flagrant”.
 
38 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv