Bogdan Vasiliu, fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, a fost reţinut de procurorii DNA, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după ce a pretins unui om de afaceri 200.000 de euro, în luna iulie a.c., pentru a-i atribui închirierea cantinei şi restaurantului unde serveau masa sportivii.
În acelaşi dosar, au fost reţinuţi Marian Florin Radu, la data faptelor manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid (complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu) şi omul de afaceri G.M.M. (complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată).
Din suma pretinsă de Bogdan Vasiliu în luna iulie, i-au fost remiși 30.000 de euro în conturile personale şi 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societăţii controlate de el. Diferenţa de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.
De asemenea, Bogdan Vasiliu ar fi urmat să primească 33% din profitul ce va fi obţinut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum şi plata unor “salarii” pentru Marian-Florin Radu şi o altă persoană apropiată de Vasiliu, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeaşi perioadă.
În acelaşi timp, în baza unei înţelegeri anterioare avute cu Vasiliu şi cu omul de afaceri câştigător al licitaţiei, managerul de transport i-ar fi ajutat pe aceştia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situaţii lunare fictive (pontaje), care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porţii decât cel real.
Totodată, Radu ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină şi restaurant aparţinând CS Rapid şi de furnizare masă pentru sportivii clubului.
La rândul său, omul de afaceri ar fi întocmit şi semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul C.S. Rapid, pentru a atesta că ar fi fost organizate licitaţiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină şi restaurant şi de furnizare masă sportivilor.
După atribuirea contractelor, în baza înţelegerii avute cu cei doi, omul de afaceri a întocmit şi semnat situaţii şi facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate.
Cei trei inculpaţi sunt prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.