Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Noi restricții impuse de Guvernul Cîțu / Carantină de noapte în weekend, de la incidența de 6 la mie / În restaurantele din malluri, doar cu certificatul verde la 3 la mie / Copiii sub 12 ani, scutiți de testare / 

Breaking News:

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat pentru delapidare la 5 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat joi, în primă instanță, la 5 ani de închisoare, pentru delapidare: şi-a însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid din bani publici, pentru a-și cumpăra o casă.

Sentința, pronunțată de un complet de 3 judecători de la Instanța supremă, nu este definitivă, astfel că poate fi atacată la completul de 5 judecători de la (ÎCCJ).

Potrivit minutei, Mircea Drăghici a primit 4 ani de închisoare pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și 3 ani de închisoare pentru infracțiunea de delapidare. 
 
„(…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe urmând să execute pedeapsa de 5(cinci) ani închisoare”, este decizia ICCJ.
 
Totodată, lui Drăghici i-au fost interzise mai multe drepturi, timp de 3 ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Totodată, instanța supremă a decis confiscarea sumei de 19.000 euro de la Drăghici. În decizia instanței se precizează că PSD nu s-a constituit parte civilă în acest caz.

Procurorii DNA i-au deschis dosar penal lui Drăghici, pentru două infracțiuni de delapidare și utilizarea subvențiilor din bani publici în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate de AEP partidului.

Dosarul a fot trimis spre judecare Instanței supreme (ÎCCJ), în 25 iulie 2019.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA pentru delapidare
3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv