Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Fraudă cu certificate de vaccinare: 168 de persoane, audiate de anchetatori

Poliţiştii din Capitală audiază, joi, 168 de persoane în cadrul unui dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19. Marea majoritate sunt suspecţi, iar 10 sunt martori. 

Frauda s-a întâmplat la Centru de vaccinare „Neghiniță”, din sectorul 2 al Capitalei.

Ancheta a pornit mai de mult, sesizarea a fost făcută în urmă cu 2 luni, a declarat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Circa 100 de persoane făceau parte din rețea.

Poliţiştii din Capitală au efectuat, joi, cinci percheziţii şi au pus în aplicare cele 168 de mandate de aducere.

„În luna august 2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, (…) fiind înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

„În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Primarul Radu Mihaiu a scris pe Fecabook:

„Începând de azi, centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat. Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locaţie. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo”.

Edilul a precizat că va schimba întreaga echipă de la Centrul „Neghiniţă”, iar în cel mai scurt timp activitatea va reporni în această locaţie, pentru că este mare nevoie de imunizare în această perioadă. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv