Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Tender în libertate, fosta șefă a DIICOT intră după gratii

Fugara Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare, după ce pedeapsa îi fusese anulată

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, miercuri, pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fugită în Costa Rica, la 4 ani de închisoare, după ce o  pedeapsă similară îi fusese anulată, în decembrie, în urma deciziei CCR potrivit căreia completurile de 5 fuseseră constituite ilegal.

Alina Bica fusese arestată de autoritățile din Costa Rica, în octombrie anul trecut, însă a fost eliberată după numai două luni, înainte de Crăciun.
 
Concret, Instanţa supremă a suspendat executarea tuturor pedepselor pronunțate de completurile de 5 judecători, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale.
 
Bica a formulat o contestaţie în anulare, care i-a fost admisă de ÎCCJ în 19 martie anul acesta.
 
În consecință, apelul la condamnarea de 4 ani de închisoare pronunțată de instanța de fond a fost rejudecat și iată că pedeapsa a fost reconfirmată: 4 ani de închisoare cu executare, pentru favorizarea făptuitorului.
 
Între timp, Tender a fost eliberat condiționat, după condamnarea în dosarul Carom.
Faptele
 
În anul 2013, afaceristul Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica – la acea dată procuror-șef al DIICOT -, să obţină o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, ce se judeca la Tribunalul Bucureşti.
 
Bica a primit șapaga de rigoare și le-a ordonat subordonaţilor săi să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare.
 
Iată ce scriu procurorii DNA în rechizitoriul trimis Instanței supreme:
 
“Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 393/P/2013 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”.
231 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv