Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Iohannis a promulgat legea care anulează pensiile speciale ale parlamentarilor / POLITICĂ: Parlamentul dezbate în comisii proiectul Legii bugetului pe 2021 / Orban: „Votul final va fi dat marți, 2 martie” / 

Breaking News:

Fugarul Cristian Rizea, fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. 

sursă foto: obiectivbr.ro

Practic, instanța superioară – un complet de 5 judecători – a menținut sentința pronunțată de completul de 3, în 17 decembrie 2017.

Avocatul său a anunțat încă de acum o lună și jumătate, la termenul din 4 februarie, că clientul său este plecat în străinătate şi nu mai vrea să fie audiat de judecătorii români.

„Clientul meu mi-a dat un înscris olograf, în care solicită să fie citat la cabinetul de avocatură. Cristian Rizea nu are un domiciliu fix şi a trebuit să plece din Complexul Stejarii. Se plimbă din loc în loc în ţară şi străinătate. Are probleme financiare. Este în SUA în vizită la nişte rude. Nu are mijloace financiare. Nu vrea să dea o declaraţie în dosar”, a spus avocatul Alexandru Morărescu.

Avocatul a explicat că Rizea plătea o chirie de 2.000 euro pe lună pentru o locuinţă în clubul rezidenţial „Stejarii” din Capitală.

Ultima țeapă dată de Rizea a fost în campania pentru alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcția de primar al sectorului 5 București și a stat timp de o lună într-un hotel ce îi aparține cunoscutului om de afaceri Adrian Porumboiu, apoi a plecat fără să plătească mesele și cazarea. 

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

207 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv