Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei 

Generalul maior de contrainformații Iulian Gherghe, fost adjunct și locțiitor al șefului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost condamnat de formă, la 3 luni de la trimiterea sa în judecată pentru 4 infracţiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Astfel, Curtea Militară de Apel București a decis condamnarea lui Gherghe la doar 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei. 

El este acuzat că a sustras cei aproape 180.000 de euro pentru a-şi cumpăra o casă.

Să nu de ducem „după fentă” în cazul DEFECTĂRII generalului de contrainformații Gherghe, arestat pentru o „GĂINĂRIE”!

Potrivit minutei instanței, a fost dispusă „suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante cu închisoarea de 1(un) an și 5(cinci) luni aplicată inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian prin sentința penală de față,pentru un termen de supraveghere de 2 (doi) ani și 6 (luni) luni”.

Obligații în perioada termenului de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Totodată, „pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare în cadrul uneia dintre următoarele instituţii, la alegerea consilierului de probaţiune: Primăria comunei Cornetu și/sau Școala Gimnazială nr. 1 Cornetu”.

Minuta integrală a instanței, AICI

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 27 noiembrie 2018, Iulian Cristian Gherghe, care avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase.

Generalul Iulian Cristian Gherghe a fost arestat preventiv pe 27 martie, iar măsura a fost prelungită succesiv de către instanţe, astfel că el se afla încă după gratii la momentul trimiterii în judecată, pe 17 iunie.

Dacă sentința definitivă va fi tot o pedeapsă cu suspendare, Iulian Gherghe va putea cere și primi despăgubiri de la stat.

53 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv