Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
Pas cu pas au fost scăpați de dosare

ÎCCJ i-a salvat pe Ghiță și Chiuariu de procesele pentru care Stan a retras apelul DNA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins definitiv, ca inadmisibile, cererile de revizuire formulate de Parchetul General, anul trecut, a sentințelor de achitare la prima instanță, fără a fi urmate de apel, în dosarele de corupție în care erau judecați fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia, dar și fostul senator PNL Tudor Chiuariu.

Gheorghe „Giani” Stan, la depunerea jurământului pentru funcția de judecător al CCR

Cum s-a putut întâmpla minunea? Simplu: actualul judecător CCR Gheorghe „Giani” Stan, pe vremea când conducea Secția specială, a retras apelurile formulate de DNA la sentințele de achitare de la prima instanță – completuri de 3 judecători ale Instanței supreme. 

Secția specială a retras și apelul DNA împotriva achitării Ghiță și a șefilor de Parchet și Poliție Prahova
ÎCCJ a admis retragerea apelului DNA în cazul lui Chiuariu, decisă de Stan de la Secția specială
Stan minte că șeful DNA a fost de acord cu retragerea apelurilor în dosarele lui Chiuariu și Ghiță

Culmea este că CCR a decis, în iulie 2020, că Secția specială nu poate retrage căile de atac.

CCR: Secția specială nu poate retrage căile de atac. Dar Ghiță, Chiuariu și Hrebenciuc au fost salvați

Prea târziu însă! Decizia CCR nu se aplică retroactiv. Și iată cum un procuror ajuns judecător la CCR prin grija condamnatului penal Liviu Dragnea a reușit să salveze doi penali, iar acum să stea pentru 9 ani într-o funcție bănoasă și cu imunitate totală.

De precizat că liberalul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, are o condamnare definitivă de 3 ani și 6 luni cu suspendare, astfel că nu ar mai fi putut primi o pedeapsă cu suspendare, ci doar privativă de libertate.

În noul dosar DNA, privind retrocedarea ilegală a 43.000 de hectare de păduri, cu un prejudiciu de 304 milioane euro, Instanța supremă a anulat toate interceptările care îi inculpau pe cei judecați, între care și Chiuariu, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălarea banilor.

Hrebenciuc și fiul său, condamnați la închisoare alături de Ioan Adam, Paltin Sturdza și Lorand Andras Ordog. Chiuariu a fost ACHITAT!
23 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv