Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 

ÎCCJ: Recursul în dosarul Băsescu – colaborator al Secuității, abia în noiembrie

La un an și 4 luni de la sentința Curții de Apel Bucureşti care a dat câștig de cauză CNSAS și a decis, pe 20 septembrie 2019, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă, Secţia de contencios administrativ a Instanței supreme a stabilit abia pentru 5 noiembrie 2021 începerea judecării recursului formulat de inculpat.


Magistraţii CAB au redactat după 9 luni motivarea deciziei, iar în iunie 2020, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Traian Băsescu a formulat recurs.

Această secţie a stabilit un prim termen al procesului pe 16 octombrie 2020, pentru desfăşurarea unei proceduri de regularizare.

Ulterior, Secţia de contencios de la Instanţa supremă a dispus ca procesul să înceapă abia la 5 noiembrie 2021.

Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Traian Băsescu s-a apărat în sala de judecată a CAB că nu a ştiut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ, subliniind că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”.

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. (…) Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”, a invocat el.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv