Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Iohannis, despre clasarea dosarului 10 august: Am foarte mare încredere în sistemul de justiţie

Președintele Iohannis are încredere în șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, și în procurorul general Gabriela Scutea, pe care le-a numit în funcție, în ciuda avizului negativ al CSM, despre care a spus că că i s-a părut „parțial superficial”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni cum comentează clasarea de către DIICOT a dosarului 10 august, că are „foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România, despre care este convins că „va face dreptate”.

„Atunci când a fost evenimentul din 10 august, eu am avut o opinie foarte fermă că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate şi, în consecinţă, au apărut diferite relatări, filmări, şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu, împreună cu dumneavoastră, împreună cu multe milioane de români, ne-am luptat ca să păstrăm independenţa justiţiei, adică ca niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici preşedintele. Şi atunci nu pot să vă spun decât unele opinii personale şi să îmi exprim convingerea că justiţia din România va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Iar în ce priveşte această fază, concretă, procedurală (…), personal, ca şi mulţi alţi români, suntem de părere că este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă s-ar impune demisia sau revocarea Georgianei Hosu de la șefia DIICOT, așa cum a făcut anul trecut cu Felix Bănilă în cazul Caracal – având în vedere că aceasta putea invalida ordonanța de clasare a dosarului 10 august -,  președintele Klaus Iohannis a negat:

„Câtă vreme suntem într-o procedură în derulare, chestiunile pot fi lămurite de la cei care le derulează. Nu cred că vă așteptați de la președinte să lămurească detalii de procedură. Dacă cineva a greșit în detalii de procedură, atunci CSM sau Ministerul Justiției va face verificări. Aceste chestiuni sunt în altă fază procedurală: e la procurorul general, care studiază speța și probabil în câteva zile vom primi un răspuns. Am toată încrederea că deciziile în final vor fi cele corecte și vom avea o justiție dreaptă”.

DIICOT a clasat dosarul 10 August, la 2 ani de la violențele jandarmilor. Cazan, Cucoș, Sindile scapă de urmărirea penală
Procurorul general Gabriela Scutea nu are de gând să infirme clasarea dosarului 10 August

Amintim că președintele Iohannis a numit-o pe șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, și pe procurorul general Gabriela Scutea, în ciuda avizului negativ al CSM:

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
VIDEO. Iohannis justifică în mod surprinzător numirea șefilor de parchete: Avizul CSM-ului mi s-a părut parţial destul de superficial
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv