Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 
Președintele promite că ministrul Predoiu se pune pe treabă: „Guvernul va lucra la proiecte de legi şi vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste Legi ale Justiţiei, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii şi s-au exprimat foarte clar la referendum"

Iohannis și-a amintit, după 8 luni de guvernare PNL, că a promis „repararea” Legilor Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis și-a amintit, după 7 luni de la preluarea puterii de către Guvernul Orban, de promisiunile făcute în campania electorală.

Amintim că cea mai așteptată decizie în acest domeniu este desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, despre care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat inițial că nu poate fi rezolvată prin ordonanță de urgență, apoi a lansat în dezbatere publică un proiect de lege, pe 4 februarie, care zace în sertar la minister.

În acest context, șeful statului a anunţat, miercuri, că Guvernul va elabora o serie de proiecte pentru „a repara” Legile Justiţiei, iar în perioada următoare sunt programate consultări în acest sens cu specialişti.

„Guvernul va veni cu iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei. Trebuie să ducem la bun sfârşit, dragi români, ce am început acum un an de zile la referendum, când am oprit această măcelărire a Legilor Justiţiei. Dar ele sunt în funcţiune şi sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură. Aşadar, în săptămânile următoare, vor avea loc consultări şi eu voi avea consultări cu specialişti din domeniul Justiţiei, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi şi vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste Legi ale Justiţiei, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii şi s-au exprimat foarte clar la referendum”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a acuzat PSD că este „partidul care a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei”.

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv