Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

Licu, după ce a eșuat în anularea adopției Sorinei: “Am mizat pe o decizie favorabilă în instanță”

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat vineri, la o zi după ce Curtea de Apel Craiova i-a respins și solicitarea de revizuire a sentinței judecătorești de adopție Sorinei – prima dată fiindu-i respinsă cererea de suspendare, iar apoi de strămutare a dosarului -, că atunci când a făcut acțiunile în instanță a mizat pe o decizie favorabilă a judecătorilor. 

“Nu comentăm hotărâri judecătorești. Știți că niciodată nu am comentat hotărârile judecătorești, este o hotărâre judecătorească definitivă, nu există cale de atac, va fi respectată”, a declarat Bogdan Licu.

Pe rolul instanței mai există o solicitare a sa: “Rămâne acea ordonanță președințială (solicitarea de interdicție de părăsire a țării în cazul Sorinei – n.r.), care este, în acest moment, la Judecătoria Slatina, nu știu să se fi dat termen în acest caz”.

Această cerere s-a plimbat la patru instanțe: Tribunalul Mehedinți, Judecătoria Drobeta-Tr. Severin, Triunalul Olt, Judecătoria Slatina. 

Întrebat dacă cele patru acțiuni în instanță au reprezentat o mișcare de campanie pentru candidatura la șefia Parchetului General, Licu a negat: „Nu am vrut nimic altceva decât să respect legea și să îmi fac datoria. Legea m-a obligat să nu stau și să fiu spectator. Eu nu am făcut altceva decât să aplic legea și să îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu”.

Licu nu a vrut să răspundă dacă ia în calcul să candideze pentru funcția de procuror general al României. 

Și nici de ce sentința judecătorească privind adopția nu a fost pusă în executare timp de o lună și jumătate, astfel încât familia adoptivă a mers și a preluat copilul, cu ajutorul unui procuror, abia după ce a depus mai multe plângeri penale pentru lipsire de libertate a minorului, șantaj ș.a.

Licu a spus însă că a mizat pe o decizie favorabilă din partea instanței în toate demersurile pe care le-a făcut pentru blocarea plecării fetiței din țară.

“Când am făcut demersurile în instanță, am avut în vedere interesul copilului și ce am făcut am făcut bine”, a insistat procurorul general interimar. 

Presiunile lui Licu nu au avut efect: Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea de anulare a adopției Sorinei
76 Shares