Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Marius Ionel Nuţă, director în ADS, arestat preventiv pentru corupție

Marius Ionel Nuţă, șeful Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acuzat de DNA pentru trafic de influenţă, după ce a pretins de la un om de afaceri suma de 350.000 de euro ca să-l ajute să obţină un contract de arendă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, Marius Ionel Nuţă ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru “a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 hectare de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu.

În contul aceleiaşi sume de bani, Nuţă i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În acest context, omul de afaceri i-a remis directorului de la ADS suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial.

Ulterior, cu toate “eforturile” depuse de director, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv