Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Mită: Șefa Oficiului pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea, arestată preventiv

Irina Manole, șefa Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Tulcea, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzația de luare de mită, informează, luni, DNA.

Decizia Tribunalului Constanţa poate fi contestată.

Inculpata ar fi primit drept mită 70.000 de lei de beneficiarul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 2 aprilie, a inculpatei Manole Irina, şefă a Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită. (…) La data de 2 aprilie, inculpata Manole Irina, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicatul dNA.

Suma reprezintă 50% din banii încasaţi de la OJFIR Tulcea, sub formă de finanţare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Banii ar fi fost primiţi de inculpată pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru “ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea şi aprobarea proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Pe 3 aprilie, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Irina Manole, formulată de procurorii anticorupţie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspect penal şi faţă de alte persoane. 

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv