Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu și fiul fratelui acestuia, Mircea Băsescu – care la rândul lui a făcut detenție -, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare, marți, de Curtea de Apel București.

Dragos Basescu (sursa foto observator.ro)

În ianuarie 2017, la instanța de fond – Tribunalul Bucureşti -, Dragoș Băsescu primise o pedeapsă de 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, “Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (Sandu Staicu – n.r.), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”.

“În sprijinul acestor pretenţii, Dragoş Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională”, au susţinut procurorii în octombrie 2015, când dosarul a fost trimis în judecată. 

Judecat în calitate de recidivist, Nistor a luat în luna mai 2016 condamnarea de 3 ani de închisoare cu executare. La momentul respectiv, Nistor era deja încarcerat, fiind condamnat la închisoare cu executare într-un alt dosar.

Dosarul nepotului lui Traian Băsescu a fost disjuns, iar Dragoş Băsescu a fost judecat separat.

35 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv