Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Nicuşor Constantinescu, audiat la DNA Constanța în alte două dosare de corupție

Fostul baron PSD de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în prezent încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru două condamnări cumulate de 7 ani și 3 luni, a fost audiat, luni, de procurorii DNA Constanţa, el anunţând deja pe pagina sa de Facebook că este „suspect şi inculpat” în alte două dosare de corupție.

La ieşirea din duba Penitenciarului, Nicuşor Constantinescu a spus că a fost chemat în dosarul Tel Drum. „Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, i-a acuzat acesta pe procurori.

El a reclamat că anchetatorii nu îl lasă să vorbească. Dar cu toate acestea, el a avut timp să-și verse focul în fața jurnaliștilor:

„În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) pentru represiune nedreapta şi tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor. Nu vedeţi că nu mă lasă ăştia să vorbesc?”.

Însă avocatul său, Marius Mocanu, le-a spus jurnaliștilor că este vorba despre două dosare penale instrumentate pe baza datelor dintr-un raport al Curții de Conturi.

„Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, de prin anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. În esenţă vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări. (…) Într-unul dintre dosare, despre care vă spuneam că este mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar suntem în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect”, a spus Marius Mocanu.

Potrivit acestuia, Nicuşor Constantinescu nu a declarat nimic în faţa anchetatorilor, eventualele declaraţii urmând să fie făcute după studierea dosarelor.

„A refuzat să dea declaraţie în acest moment procesual, apreciind că este necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei. În funcţie de concluziile la care vom ajunge, vom formula cereri privind declaraţii, privind administrarea de probe”, a spus avocatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.

173 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv