Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Până să se trezească primarul Sava, Poliţia Capitalei a amendat toate cele 5 firme de deszăpezire

Până să ia măsuri primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, împotriva firmelor de deszăpezire, Brigada Rutieră le-a amendat pe toate 5, pentru că au lăsat oraşul baltă.

zapada-politia-iarna_brigada

Sancţiunile au fost aplicate “pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă”, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă, fără a preciza însă cuantumul amenzilor.

Firma Romprest are contract cu Primăria Sectorului 1 pentru asigurarea salubrizării şi deszăpezirii în această zonă a Capitalei şi primeşte 22 de milioane de lei pe an. Contractul a fost încheiat pe 25 de ani, contra sumei de 550 de milioane de euro, cu TVA.

Tot Romprest ridică gunoiul şi deszăpezeşte Sectorul 5, contra a 11 milioane de lei, cu TVA, lunar, prin decizia penalului Sorin Oprescu, deoarece fostul primar Vanghelie nu a vrut să încheie contract cu vreo firmă de salubrizare.

Supercom are contract cu Primăria Sectorului 2, de la care primeşte 22 de milioane de lei anual.

Rosalul lui Prigoană are contract cu Sectorul 3, de la care ia25 de milioane de euro în fiecare an. În Sectorul 4 acţionează REBU şi primeşte 50 de milioane de lei anual.

Urban deszăpezeşte Sectorul 6 contra sumei de 20 de milioane de lei.

În această dimineaţă străzile erau pline cu zăpadă şi abia dacă se deplasau câteva pluguri. A fost nevoie să iasă soarele ca să se topească tot omătul ce căzuse peste noapte.

Totodată 5 semafoare erau nefuncţionale – în Piaţa Crângaşi, pe Splaiul Unirii – Şoseaua Vitan-Bârzeşti, pe şoseaua Valea Oltului – Prelungirea Ghencea şi pe strada Virtuţii – Splaiul Independeţei. În intersecţiile cu probleme au fost prezenţi agenţi de circulaţie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii rutieri şi echipaje de la Registrul Auto Român au controlat în trafic maşinile şi i-au amendat pe şoferii care nu şi le echipaseră cu anvelope de iarnă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv