Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Percheziții DNA la Primăria Iași, într-un nou dosar de corupție. Chirica: „Nu am nicio emoţie”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, joi, percheziţii la sediul Primăriei Iași și la 10 sedii de firme și domicilii ale unor suspecți de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în anul 2019.

„Joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, trimis deja în judecată într-un dosar DNA, a declarat: „Cine a greşit va plăti. (…) Eu personal nu am nicio emoţie”.

El a precizat că percheziţiile au vizat birourile angajaţilor de la Serviciul Patrimoniu şi de la Serviciul Cadastru.

Chirica a afirmat că aceste percheziţii sunt „absolut legale” şi că ancheta procurorilor anticorupţie ar fi fost declanşată ca urmare a unei plângeri venite din partea unui membru al Partidului Naţional Liberal, fost consilier local, cu privire la un schimb de teren care a avut ca scop extinderea unui cimitir.

„Este o acţiune pe care o face DNA Bucureşti privind ridicarea unor documente legate de perioada 2005- 2018, o acţiune absolut legală, care s-a întâmplat din timpul pandemiei. Au cerut nişte documente. Acum au venit să îşi întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sigur că da, sunt primarul în funcţie. Trebuie să le acord tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă aşa cum scrie la lege. Nu am nicio calitate şi nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventarierile din 2005. Probabil este legat, din ce am putut să remarc, şi de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă Cimitirul Eternitate şi care, se pare, a fost o reclamaţie din interiorul PNL, a unui consilier la vremea respectivă faţă de colegii săi”, a precizat Chirica.

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii ianuarie, pentru fapte de corupție. Cosette Chichirău i-a cerut atunci demisia, însă liderii PNL au făcut scut în jurul lui.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv