Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, de 27 de ani în funcție, a fost trimis în judecată pentru corupție

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, de 27 de ani în funcție (din 1996, la al 7-lea mandat), copreședinte ALDE și susținut de PSD, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Edilul este acuzat de finanţarea nelegală din bani publici a clubului de fotbal Concordia Chiajna, prejudiciul fiind de 10 milioane de euro.

Mircea Minea a deţinut calităţile de membru fondator şi preşedinte al consiliului director al clubului Concordia Chiajna (aceasta din urmă, până la data de 14 ianuarie 2015).

Potrivit DNA, în perioada 2007 – 2021, Mircea Minea şi-a încălcat atribuţiile de primar, în sensul că a încheiat cu Concordia Chiajna mai multe contracte de finanţare nerambursabilă şi ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăţi în valoare totală de 37.474.795 lei, în favoarea formaţiei de fotbal.

De asemenea, el a închiriat aceluiaşi club două baze sportive, respectiv bunuri din componenţa acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanţial mai mici (exemplu 100 lei/lună pentru baza sportivă şi 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piaţă şi fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna sau să se fi realizat în urma desfăşurării unor proceduri de licitaţie publică. Această conduită ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei.

Prin aceste demersuri, spune DNA, Mircea Minea a cauzat Primăriei Chiajna un prejudiciu în valoare totală de 44.999.953 lei (10 milioane de euro), sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru clubul sportiv.

Primăria comunei Chiajna a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra a 22 de terenuri şi imobile ce aparţin primarului Mircea Minea.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv