Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Iohannis a promulgat legea care anulează pensiile speciale ale parlamentarilor / POLITICĂ: Parlamentul dezbate în comisii proiectul Legii bugetului pe 2021 / Orban: „Votul final va fi dat marți, 2 martie” / 

Breaking News:

Update! Procurorii argeşeni au greşit instanţa cu escrocii de pe bursa de transporturi

Procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au greşit instanţa la care trebuia să-i ducă pentru arestarea preventivă pe cei 8 suspecţi reţinuţi azi-noapte sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune pe bursa de transporturi.

instanta

Astfel, Tribunalul Argeș și-a declinat astăzi competența către Judecătoria Piteşti.

UPDATE 13 ianuarie: Curtea de Apel Pitești a decis însă că soluționarea dosarului este de competența Tribunalului Argeş, astfel că dosarul se va întoarce aici iar instanţa va lua o decizie miercuri.

În urma percheziţiilor de ieri dimineaţă au fost duţi la audiere 18 suspecţi şi reţinuţi pentru 24 de ore 8 inculpați: Cornel Constantin Popa, Dumitru Ogaru, Georgel Căpraru, Ionuț Burdulea, Marius Eugen Burdulea, Marian Turbatu, Giorgian Turbatu și Gheorghe Anghel.

Acum, ei au fost lăsaţi în libertate, până când vor fi duşi în faţa instanţei de la Judecătoria Piteşti.

În urma celor 20 de percheziții efectuate în județele Argeș și Dolj și în București la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile membrilor grupării infracționale au fost ridicate unuri în valoare de peste 57.000 de euro.

La percheziții au mai fost găsite unități PC, laptopuri și mai multe înscrisuri, precum și mai multe recipiente de insecticid despre care există indicii că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, potrivit IPJ Argeș.

Membrii grupării sunt acuzați că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive ce aveau ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă pe care apoi nu le-au onorat.

“După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau direcționate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate”, precizează IPJ Argeş.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este estimat la peste 1 milion de euro.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv