Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Procurorii lui Scutea au clasat dosarul accidentului provocat de maşina în care era Bode

Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a clasat dosarul deschis în urma accidentului auto produs în august 2020 de șoferul autoturismului cu care circula Lucian Bode, la acea vreme ministru al Transporturilor în Guvernul Orban.

Șoferul lui Bode este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), iar din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea, dosarul a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare, după ce procurorii din Piteşti îl declinaseră Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Potrivit Parchetului General, procurorii au dispus:

– clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 Cod penal privind accidentul rutier produs la data de 30.08.2020 pe raza comunei Drăganu, judeţul Argeş, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală;

– clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal privind accidentul de muncă de circulaţie, urmat cu incapacitate temporară de muncă, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni;

– clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de omisiune a sesizării, prev. de art. 267 Cod penal, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni;

– clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de încălcarea consemnului, prev. de art. 415 alin. 1 Cod penal, întrucât nu au existat acţiuni sau inacţiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracţiuni.

Pe 30 august 2020, autovehiculul marca Volkswagen Touareg, în care se afla Lucian Bode, a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş.

Conform unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, mașina de serviciu pe care o folosea Bode a ieșit intenționat pe contrasens, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, pentru a depăși coloana formată în trafic, deşi drumul era marcat cu linie continuă.

La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv