Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

PSD s-a trezit și îl atacă pe Predoiu pentru majorarea pensiilor magistraților

PSD s-a trezit în urma scandalului mediatic pe tema creșterii pensiilor magistraților și îl atacă pe ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, arătând că Guvernul Ciucă a îngheţat pensiile speciale, așa cum este prevăzut în programul de guvernare.

„PNL este dator să explice românilor dublul său limbaj, în sensul că, în timp ce preşedintele PNL Florin Cîţu clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiţiei, susţinut de acelaşi partid, nu doar că le menţine, dar le şi creşte. Asta, în ciuda faptului că, însăşi guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă, a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, îngheţarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022”, a declarat, marți, Senatorul PSD Ion Stan.

„Este cu atât mai surprinzătoarea decizia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referinţă pentru calculul salariilor magistraţilor, ceea ce conduce şi la creştere puternică a pensiilor speciale ale acestora. Potrivit legii, pensia de serviciu este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcţie, iar o creştere din luna februarie cu 30% a valorii sectoriale de referinţă de la 465 de lei, în prezent, la 605 lei, determină o majorare proporţională şi a pensiilor speciale”, a adăugat Stan.

El a spus că PSD aplică programul pentru care a intrat la guvernare şi care nu prevede, indiferent de justificări, creşterea pensiilor speciale.

„PSD a fost mereu preocupat de drepturile magistraţilor şi a luptat întotdeauna pentru apărarea libertăţii acestora în faţa unor abuzuri grosolane. În acelaşi timp, însă, PSD înţelege să respecte şi să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare, iar acest program, votat de Parlament, nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiţiei, o asemenea creştere a pensiilor speciale”.

Stan arată că „majoritatea copleşitoare a pensionarilor au beneficiat de o majorare de numai 10%, la începutul acestui an. Printre altele, trebuie să ţinem cont că populaţia, cu venituri mult mai mici decât ale magistraţilor, este afectată serios de majorarea generală a preţurilor, cauzată de scumpirea brutală a electricităţii, gazelor şi combustibililor”. 

136 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv