Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Șefa auditului intern de la Ministerul Sănătăţii, plasată sub control judiciar, pentru divulgare de informaţii secrete

Șefa auditului intern de la Ministerul Sănătăţii a fost plasată sub control judiciar, de procurorii Parchetului General, pentru divulgare de informaţii secrete – în formă continuată.

„Procurorii au reţinut că, în perioada 16 septembrie – 1 noiembrie 2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata, în calitate de auditor public şi şefă a Biroului audit public intern din cadrul Ministerului Sănătăţii, a divulgat către doi suspecţi mai multe documente în legătură cu misiunea de audit public intern desfăşurată în cursul anului 2022 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe ‘Sf. Spiridon’ Iaşi”, informează un comunicat al Parchetului transmis, marţi.

Divulgarea documentelor s-a făcut cu încălcarea prevederilor art. 21 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern republicată, a art. 27 şi art. 30 din Normele privind sistemul de cooperare pentru asigurarea funcţiei de audit public intern, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/04.12.2012.

„Între obligaţiile impuse inculpatei se numără şi cea de a nu mai exercita profesia de auditor public în cadrul unei instituţii publice”, precizează reprezentanţii Parchetului.

Dosarul se află în supraveghere a urmăririi penale la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv