Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Șefa Companiei pentru controlul cazanelor, Ioana Timofte (nepoata fostului șef al SRI), reținută de DIICOT

Șefa Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor (CNCIR), Ioana Timofte – nepoata fostului șef al SRI, Radu Timofte -, a fost reținută de procurorii  DIICOT, joi, pentru 24 de ore, și va fi prezentată judecătorilor Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă.

Ioana Timofte este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare și spălare de bani. 

Potrivit DIICOT, grupul infracţional organizat coordonat de Ioana Timofte ar fi făcut achiziţii fictive de produse consumabile, cum ar fi articole de curăţenie şi ar fi produs un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

Ioana Timofte este directoarea generală a companiei începând din anul 2018, în tipul guvernării PSD.

Ea și-a început cariera publică în 2010 şi a fost consilier personal la MAPN, apoi al miniştrilor PSD ai Economiei.

Poliţiștii și procurorii DIICOT au făcut miercuri 39 de percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat constituit în Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, din subordinea Ministerului Energiei.

Procurorii au audiat 19 suspecți.

Precizările DIICOT:

„În cursul lunii mai 2020, funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A. (companie cu capital integral de stat aflată în subordinea Ministerului Energiei) au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de delapidare (însușirea unor sume de bani din patrimoniul companiei).

În scopul derulării activităţii infracţionale, membrii din palierul superior al grupului infracţional organizat au beneficiat de ajutorul altor persoane, care au derulat activităţi infracţionale convergente care au profitat acestora.

Mecanismul infracţional a presupus efectuarea de achiziții fictive de bunuri de la societăți controlate de membrii grupului infracțional/persoane care au aderat la grupul infracțional/persoane apropiate de membrii grupului infracțional, prin atribuire directă în platforma SEAP.

Bunurile/produsele nu au fost efectiv livrate, însă contravaloarea acestor achiziții a fost achitată de companie, sumele de bani fiind retrase în numerar de la ATM sau de la ghișeele unităților bancare și distribuite ulterior între membrii grupului infracțional organizat.

Ulterior, pentru a scădea din gestiunea companiei stocul de bunuri astfel achiziționate, acestea erau eliberate în consum către departamentele/serviciile din cadrul CNCIR – structura centrală sau către unitățile subordonate – Sucursale regionale și Puncte de lucru teritoriale.

În această modalitate, grupul infracțional organizat, care a acționat din mai 2020 până în prezent, a reușit delapidarea bugetului instituției cu suma totală de 9.699.480,08 lei, provenind din 485 achiziții publice (fictive) de bunuri (din categoriile: papetărie și birotică, curățenie și igienă, materiale de construcții, accesorii electrice și alte produse consumabile)”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv