Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Șefa Spitalului de Boli infecțioase Iași, Carmen Dorobăţ, condamnată definitiv pentru mită

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, care a devenit vedetă tv în perioada pandemiei, intervievată seară de seară de televiziuni, pentru sfaturi, a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

captură Digi 24

Dorobăț nu mai poate rămâne în funcție, deoarece instanța i-a interzis acest lucru.

Totodată, Dorobăț nu mai are dreptul să predea la UMF Iași, pentru o perioadă de 5 ani. 

Soțul ei, Gheorghe Dorobăț, a fost condamnat, tot pentru luare de mită, la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare.

Cei doi sunt acuzaţi că au au primit mită de la 124 de studenţi ai UMF Iaşi pentru a fi promovaţi la examene.

Carmen Dorobăţ nu va avea dreptul să predea timp de cinci ani la UMF Iaşi, au decis judecătorii.

Soţii Dorobăţ nu şi-au recunoscut faptele pe care le-au comis în anul 2014, cei doi fiind şi arestaţi preventiv, în anul 2015.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada iunie-iulie 2014, Carmen Dorobăţ a cerut şi primit mită 5.400 de euro, de la 57 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară.

„Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenţi sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceştia la probele practice şi teoretice ale examenului respectiv şi pentru a le acorda note de promovare de 8 şi 9 în absenţa unei evaluări obiective a tezelor de examinare şi a acordării calificativelor pe baza evaluării obiective“, au susţinut procurorii.

În sesiunea de examene din anul 2015, anchetatorii au stabilit că între 6 şi 30 ianuarie, Gheorghe Dorobăţ a pretins direct sau prin intermediul soţiei câte 100 de euro de la 67 de studenţi. După ce a fost eliberată din arest, Carmen Dorobăţ a revenit în funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase.

136 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv