Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Parlamentul l-a revocat pe Bădălău de la vicepreședinția Curții de Conturi / JUSTIȚIE: Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Diacomatu și „Stelu” au scăpat de condamnări / ÎCCJ: Faptele s-au prescris  / CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv

Șeful Secţiei de Chirurgie a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Timișoara, Marinel Gașpar (63 ani), a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant de anchetatori când lua mită 1.000 de eurode la un pacient căruia îi pretinsese banii pentru o intervenție chirurgicală.

Procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul i-au înscenat medicului flagrantul, cu bancnote înseriate. 

Marinel Gașpar a fost ridicat de anchetatori, luni, după ce i-au percheziționat biroul de la spital și mașina, timp de 6 ore. A fost dus la sediul DNA, unde a fost audiat mai multe ore, iar în final a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat, marți, Tribunalului Timișoara, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele lui Gașpar mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii au declanșat urmărirea penală faţă de Marinel Gaşpar, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 – 26 septembrie, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, arată un comunicat de presă al Parchetului, remis, marţi.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul DGA – Structura Centrală, SJA Arad, SJA Timiş şi a serviciilor de specialitate din cadrul DGA.

Marian Gașpar conduce de aproape 20 de ani (din 2003) Secția de Chirurgie Cardiovasculară.

În luna mai, alt medic renumit, Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal din Timișoara, a fost anchetat pentru luare de mită.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv