Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
Cuib de infractori cu epoleți

Şeful Serviciului de Protecţie Internă Suceava, trimis în judecată: Divulgare de secrete care periclitează securitatea naţională

Colonelul Constantin Florin Timu, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava – structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) -, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii DNA, pentru multiple infracțiuni.

Concret, Timu este acuzat de luare de mită, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii.

Acest dosar este disjuns din cel privind faptele de corupţie comise la Serviciul Permise Suceava – în care a fost deferiți justiției, pe 15 februarie, toți membrii grupării infracționale conduse de comisarul-șef Radu Ionuţ Obreja, fost şef al Serviciului Permise Auto Suceava.

Fostul şef de la Permise Suceava, Radu Obreja, trimis în judecată împreună cu complicii

Gruparea infracțională era formată din poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR), care obţineau bani prin fraudarea examenelor de permise de conducere.

Capul grupării, Obreja, este trimis în judecată și în acest dosar disjuns. Comisar şef de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava, este acuzat acum de dare de mită, în formă continuată.

Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

„În acel context, în scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul SPCRPCIV Suceava, în perioada 2017 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menţionate mai sus”, potrivit DNA.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, colonelul Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informaţii secrete de stat, clasificate “strict secret”, dar şi informaţii nedestinate publicităţii, pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

În perioada 2018 – 2020, Timu ar fi consemnat în cuprinsul declaraţiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine lui Florin Timu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Cuib de infractori cu epoleți

SPCRPCIV Suceava nu are însă noroc de o conducere cinstită: sunt numiți numai corupți:

Abia numit șef la Permise Auto Suceava, a fost arestat pentru mită: Viorel-Andrei Donciu
Fostul șef de la Permise și Înmatriculări Auto Suceava, Finiș Florin Valy, reținut pentru mită
375 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv