Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Cât primesc în plus la salariile uriașe angajații din cadrul Ministerului Public

Sporuri pentru muncă vătămătoare, confidențialitate, risc și suprasolicitare primesc subalternii lui Scutea

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a făcut publice, joi, cuantumul sporurilor pe care le primesc angajații din Ministerul Public – procurori și persoanl auxiliar.
 
Gabriela Scutea
 
Publicăm integral comunicatul:
 
„Precizări privind cuantumul sporurilor aplicate angajaților din cadrul Ministerului Public
 
Ca urmare a interesului manifestat de mass-media privind cuantumul sporurilor aplicate angajaților din cadrul Ministerului Public, în contextul dezbaterilor publice pe această temă, Biroul de informare și relații publice este abilitat să facă următoarele precizări:
 
Potrivit art. 4 și 5 din Anexa V, capitolul VIII din Legea nr. 153/2017, sporurile de care beneficiază procurorii și personalul auxiliar de specialitate sunt:
 
spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat;
 
– spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% aplicat la salariul de bază;
 
– spor pentru păstrarea confidențialității de până la 5% aplicat la salariul de bază.
 
Totodată, art. 25 alin. (1) din aceeși lege prevede: „Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz.”
 
În consecință, sporurile de maxim 45% prevăzute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi al sporului de confidenţialitate, precum și cuantumul sporului pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, transformate în procente, reprezintă maxim 30% din indemnizația de încadrare, pentru procurori, personalul asimilat și personalul auxiliar de specialitate, fiind menținute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementări legale succesive.
 
Celelalte categorii de personal (funcționari publici, personal contractual, personal conex) beneficiază de un sigur cuantum pentru condiții de muncă periculoase reprezentând maxim 15% din salariul de bază.
16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv