Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:
Guvernul Cîțu a majorat, acum două luni, cu 90 numărul de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară și 50 auxiliari la DNA. Dar banii nu au fost alocați

Stelian Ion îi cere lui Cîțu să finanţeze posturile aprobate doar „pe hârtie” pentru DNA

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că i-a solicitat premierului, în şedinţa de luni a coaliţiei, să finanţeze la rectificarea bugetară, „posturile aprobate deja (prin HG nr. 650 adoptată în 16 iunie – n.r.) pentru Poliţia judiciară şi solicitările venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la celelalte instanţe”.


„Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit şi nici angajamentele din MCV nu sunt respectate”, se arată într-o declaraţie de presă postată pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Stelian Ion precizează că, deşi Ministerul Justiţiei nu este ordonator principal de credite pentru Ministerul Public şi Instanţa Supremă, este atent la solicitările financiare ale acestora şi le susţine “pe deplin”. 

Guvernul Cîțu a majorat de două luni, „pe hârtie” –  prin HG nr. 650 (adoptată în 16 iunie i publicată o zi mai târziu în Monitorul Oficial), cu 90 numărul de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară și 50 auxiliari la Direcția Națională anticorupție (DNA).

Posturile se vor ocupa etapizat, cu câte 30 de ofițeri și agenți de poliție judiciară anual, începând din 2021, prevede actul normativ.

 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv