Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:

Stelian Ion: Monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR nu vrea să desființeze SIIJ”

Fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, demis de premierul Florin Cîțu – demis și el ulterior – a lansat un val de acuzații, sâmbătă, după ce premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat după negocierile cu PSD și UDMR pentru noua coaliție că s-a luat decizia desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), până în 31 martie.

Stelian Ion

Însă acest lucru se va produce în varianta amendamentului depus de UDMR în Parlament – adică dosarele să nu se reîntoarcă la DNA, ci să fie înființată o structură în suberdinea procurorului general numit de Iohannis.

Kelemen Hunor susține însă că aceste detalii vor fi stabilite ulterior: „Am spus că prin lege se va desfiinţa SIIJ-ul şi atribuţiile şi competenţele trebuie date la o structură, mai mult nu am discutat”.

Stelian Ion: Dosarele trebuie să meargă la DNA și DIICOT

Stelian Ion a acuzat pe Facebook:

„Monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR nu vrea să desființeze SIIJ” propunând în fapt o altă structură.

Cică o vor desființa până la sfârșitul lunii martie 2022. Asta în condițiile în care proiectul este la vot final în Senat, cameră decizională. Într-o săptămână poate fi desființată dacă ar fi voință politică.

Mai mult decât atât, această coaliție contra naturii propune înființarea unei alte structuri în locul SIIJ. Or, tocmai aici e problema!

Nu trebuie să existe nicio structură unică la nivel național care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați, pentru că o astfel de structură ar știrbi inclusiv competența DNA și a DIICOT.

Desființarea SIIJ e cel mai simplu lucru de realizat. Repet, lipsește voința politică.
 
După desființare, dosarele trebuie să fie preluate de DNA, DIICOT, Parchetul General sau parchetele de pe lângă curțile de apel, în funcție de competența după materie. Nimic mai simplu!
Avem undă verde din partea Comisiei de la Veneția, a Comisiei Europene, doar că gașca PSD-UDMR-PNL refuză normalitatea și își dorește cu ardoare să ciopârțească din competențele DNA și DIICOT.
 
Iohannis și gașca toxică vor să pună batista pe țambal! Vor avea de suferit magistrații și oamenii care așteaptă dreptatea în justiție.
Militarul Ciucă, candidatul pentru funcția de premier, este clar că nu știe ce vorbește: vorbește despre directiva CJUE (!?) și despre… cum îi spune? MCV, îi șoptește jurnalistul.
 
Comisia Europeană nu poate accepta o astfel de structură unică, parastructură, ultrastructură, oricum s-ar numi, care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați. Oamenii aștia din coaliția preferată de președintele Iohannis habar nu au ce vorbesc și nu dau doi bani pe justiție. E atât de clar!
 
Cine a negociat capitolul de justiție? Rareș Bogdan, ministrul apărării, ministrul transporturilor, de interne, marcel, dorel, cine?”.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv