Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:

Stelian Ion, o nouă variantă de desființare a Secției Speciale: Doar dosarele de corupție la DNA

După ce s-a porcăit cu liderii UDMR, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, va prezenta, marţi, liderilor coaliţiei de guvernare, o nouă variantă privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Stelian Ion a precizat că este vorba despre o variantă care să asigure şi celor „care doresc o garanţie suplimentară pentru magistraţi această solicitare”.

„Nu este un filtru, este o chestiune care ţine mai degrabă de procedură, de anchetă şi se va regăsi această propunere ca un nou articol în legea privind statutul magistraţilor. Este vorba mai mult despre competenţă. Ce-mi doresc, şi ceea ce este cumva o cerinţă esenţială pentru mine, pentru Ministerul Justiţiei şi pentru USR PLUS, este, pe de o parte, să desfiinţăm SIIJ, fără să-l reînfiinţăm sau fără a-i schimba eticheta sau sediul, pe de altă parte, este a reface competenţele DNA, DIICOT”, a explicat ministrul Justiţiei.

El a adăugat că faptele de corupţie care îi vizează pe magistraţi vor rămâne la DNA.

Ministrul Justiţiei a susţinut că nu vede ca UDMR să nu agreeze aceasta variantă, mai ales că „au avut loc discuţii de principiu”.

Stelian Ion explică de ce nu dispare SIIJ: UDMR a votat alături de PSD pentru înființarea Secției Speciale
UDMR face mișto de ministrul Justiţiei: „Alunecă spre stalinism, iar Barna a intrat în acest delir”

„Se pune problema, dacă se vine cu alineate noi, cu un articol nou, să respectăm principiul bicameralismului (…) sau avem o altă propunere mai bună, să vedem dacă vor agrea colegii noştri. Este ideea de a merge cu două proiecte separate: desfiinţarea SIIJ şi, prin Legile Justiţiei, să introducem această garanţie suplimentară. Altfel, nu se ridică MCV, nu ne respectăm obligaţiile pe care ni le-am asumat cu toţii şi acest Guvern nu cred că-şi va permite să rămână cu povara MCV şi pentru anii următori. (…) Nu vorbim de vorbe în vânt, vorbim de chestiuni votate şi scrise în programul de guvernare”, a completat el. 

160 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv