Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:

Tăriceanu (ALDE) şi Marciu (PSD), achitați definitiv de ÎCCJ în dosarul încălcării sentinței date chiar de Instanța Supremă

După o lună și jumăte de amânări, Călin Popescu Tăriceanu  („migrant” de la PNL la ALDE, Pro România și revenit rapid la ALDE) şi Cristian Marciu (PSD) au fost achitați definitiv de judecătorii ÎCCJ, în dosarul deschis de Parchetul General în urmă cu 3 ani.

De altfel, chiar procurorul de şedinţă Irina Kuglay, desemnată de Parchetul General condus de procurorul general Gabriela Scutea, a spus instanței de fond în decembrie 2021, că textele de lege în baza cărora fostul preşedinte al Senatului a fost trimis în judecată de PÎCCJ în anul 2020 „generează confuzie”.

Tăriceanu, achitat de ÎCCJ pentru infracțiunile de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi apelantul parte civilă Matei Cristian împotriva sentinţei penale nr. 633 din 7 decembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul 3297/1/2020. Obligă apelantul parte civilă Matei Cristian să-i plătească inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cauză, reprezentând onorariul parţial al apărătorului ales. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămân în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă” – este decizia definitivă a Instanței supreme.

Este a doua achitare servită de Instanța supremă condusă de Corina Corbu – care mai vrea de la președintele Klaus Iohannis un mandat de 3 ani la șefia instituției, la fel cum Gabriela Scutea mai vrea un mandat la Parchetul General.

Prima achitare primită de Tăriceanu din partea ÎCCJ este cea  pentru mărturie mincinoasă în dosarul retrocedărilor ilegale „Ferma Băneasa”.

Tăriceanu, achitat definitiv de ÎCCJ, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul retrocedării ilegale a „Fermei Băneasa”

Însă DNA l-a trimis în judecată pe Tăriceanu, în martie 2021, în dosarul Microsoft, pentru luare de mită 800.000 dolari.

Conform DNA, omul de afaceri Petru Berteanu i-a remis lui Tăriceanu 800.000 dolari, prin plata parţială a datoriei pe care fostul premier ar fi avut-o faţă de o companie care îi furnizase consultanţă politică în perioada 2007 – 2008. Restul de bani până la 2,5 milioane dolari au rămas în patrimoniul afaceristului şi al unei persoane apropiate de acesta, suma fiind blocată parţial de autorităţile din Austria.

În cazul lui Berteanu, DNA a solicitat în rechizitoriu confiscarea sumei de 830.000 euro, precum şi a sumei de 590.000 euro de la persoana care a primit o parte din comision. În acest scop, au fost indisponibilizate cinci imobile situate în Bucureşti evaluate la suma de 782.500 euro, precum şi un cont deschis la o bancă din Austria.

Pe de altă parte, în ceea ce îl priveşte pe Tăriceanu, DNA a pus sechestru asigurator pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 800.000 dolari, echivalent în lei – 3.204.640 lei.

În aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de reunire a dosarelor privind mita de 800.000 de dolari pentru licenţele Microsoft primită de fostul premier Călin-Popescu Tăriceanu de la Petru Berteanu.

ÎCCJ a respins judecarea „la pachet” a lui Tăriceanu și Berteanu, în dosarul mitei Microsoft
45 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv