Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / JUSTIȚIE: DNA a pus sechestru pe averea lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

Tăriceanu, despre dosarul șpăgii: „La mine nu a ajuns niciun ban”

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu susține că dosarul șpăgii de 800.000 de dolari „este făcut de DNA pe considerente politice”.

Tăriceanu a declarat luni la Antena 3, după ce DNA a cerut  președintelui Klaus Iohannis să încuviințeze urmărirea sa penală – întrucât nu mai are imunitate parlamentară, ratând alegerile din decembrie 2020 -, că nu s-au făcut plăţi către firma Microsoft atât timp cât timp el a fost prim-ministru, iar în consecinţă nu primit „niciun ban”.

DNA îi cere lui Iohannis OK-ul pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari

„La mine nu a ajuns niciun ban şi nu avea de ce să ajungă. Dosarul Microsoft este legat de licenţele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft. În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una era vizată de procurorul general de atunci, doamna Kovesi, nu au făcut decât să inventarieze licenţele Microsoft şi nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu. Deci, nu aveau cum să ajungă bani la mine. Din ce? Legătura se face cu consultanţii pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract care a fost onorat în integralitate şi alte obligaţii nu au existat. Consultanţii au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului. Nici eu, nici PNL nu am primit aceste sume. Această sumă de 800.000 de dolari este în capul DNA că ar fi fost într-un fel virată sau folosită de PNL. În dosar, eu nu apar ca fiind beneficiarul vreunei sume şi nici PNL, ca să fie clar”, a afirmat Tăriceanu.

El a arătat că dosarul a fost deschis cu mult timp în urmă și că „erau o serie de acuzaţii care nu erau deloc evidente şi clare”.

„Eu eram acuzat de luare mită, dar în dosarul de la Procuratură se spune că, de fapt, banii nu au ajuns la mine, că banii ar fi fost luaţi de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură… Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, un dosar care avea 17.000 de pagini, trimis la Parlament, în care, când ne-am uitat, nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea, ci numai o însăilare de presupuneri şi de aberaţii juridice care încercau să mă pună într-o lumină defavorabilă”, a adăugat Tăriceanu.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv